Rejtélyes akkumulátor hiba


rejtelyes akkumulator hiba

A minap egy áramszünet miatt kiderült, hogy a számítógépre kötött szünetmentes tápegységünk még egy másodpercig sem képes ellátni a hivatott feladatát. Gyorsan megállapítottam, hogy az akkumulátor tönkrement, de azért adtam neki még egy esélyt.

Ahogy kiszereltem az akkumulátort már tudtam, hogy ez már üzemképtelen, ahogy van. Zörgött benne valami. Próbáltam terhelni, de amint ráraktam egy terhelést neki állt „sziszegni” az akkumulátor. Ekkor már mindegy volt, lepattintottam a kupakjait, és megterheltem úgy, az egyik cellából füst jött. Mértem és a cella zárlatos volt. Rázogattam és ólom darabok hulltak ki belőle. Megpróbáltam átmosni és csúnya fekete lötty jött ki belőle, valamint még több ólom darabka, de még mindig zörgött.

Mivel a cella még mindig zárlatot mutatott, így gondoltam veszteni már nem vesztek semmit, elkezdtem lebontani a tetejét. És még több ólom darabkát potyogtatott magából.

Amit furcsállok, hogy ez az akkumulátor nem is mozgott, így nem értem, hogy hogyan eshetett így darabokra az egyik cella belseje. Mintha földhöz vágták volna. Ami még elszomorító, hogy három évet bírt. Gyakorlatilag egy ilyen akkumulátor ára vetekszik egy új készülék árával, így nem igazán érdemes befektetni újba. Jól ki van ez találva!